11 Aralık 2012 Salı

Anonymous Google'a Saldırdı!


Google'ın Gmail başta olmak üzere pek çok hizmetinin akşam saat 19 civarında global olarak çökmesinin arkasından Anonymous çıktı. Anonymous, Twitter'dan saldırıyı üstlendi.
Saat 19:00 civarında Gmail başta olmak üzere anlık olarak Google Play StoreChrome ve Chrome Web Mağazası gibi Google hizmetleri kullanılamaz hale geldi.
Yakın periyodlarla bir düzelen bir çöken Google hizmetleri bu aksiliği atlattı fakat bu çökmenin sebebi neydi? AnonymousTwitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendi.
Google'ın vergi verme konusunda pek istekli olmadığını biliyoruz. 2 Milyar Dolar civarındaki bir vergi dilimini ödememek için 10 Milyar DolarBermuda'da tutan Google'a yapılan saldırı sonrası Anonymous, hadiGoogle bunu da Bermuda'da beklet diye Tweet attı.
İnternet devi Google'a saldırıp, global anlamda sekteye uğratan grubun gücü artık iyice kendini hissettirmeye başladı. Kimi internet uzmanlarıGoogle'ın saldırıyı ucuz atlattığını yorumluyor. Bakalım önümüzdeki günlerde bu ve bunun gibi saldırılar tekrarlanacak mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder